Wie ben ik?

Ik ben Frans Hegger, eigenaar en tevens instructeur, 62 jaar oud, getrouwd met Will en samen hebben we een dochter van 29 jaar, die Femke heet.

Werkverleden.
Van 1979 t/m 1988 ben ik met een onderbreking van 14 maanden militaire dienst, als timmerman werkzaam geweest bij verschillende bouwbedrijven.
Hierna ben ik gaan werken als commercieel medewerker binnendienst, waarvan de laatste 14 jaar bij Houthandel Jongeneel te Venlo.
Daarnaast ben ik nog 18 jaar actief geweest als voetbalscheidsrechter, waarvan van 1996 t/m 2003 in het betaalde voetbal.
Met uitzondering van 10 minuten eredivisie NEC - PSV in het seizoen 2000-2001, was eerste divisie het hoogste wat ik op competitieniveau heb mogen fluiten. Ik heb in het verleden dus veel levenservaring en mensenkennis opgedaan.

Uitdaging.
Omdat ik door knieproblemen mijn werk als scheidsrechter betaald voetbal moest opgeven en ik anderzijds was uitgekeken op mijn werk als commercieel medewerker binnendienst bij Jongeneel zocht ik een nieuwe uitdaging. Aangezien ik graag om ga met mensen was ik zeer geinteresseerd in het vak rij-instructeur.

Opleiding en stageperiode.
Op 1 oktober 2003 ben ik dan ook enthousiast gestart met de opleiding bij "Rij-instructeuropleiding Nieuwegein", welke in de rijscholenwereld zeer hoog staat aangeschreven. Alle 7 examens heb ik met groot succes de eerste keer tot een goed einde weten te brengen. De cijfers, drie maal een 9 en 4 maal een 8 liegen er dan ook niet om. Daarnaast heb ik tijdens de opleiding een gedegen stageperiode gevolgd bij de gerenommeerde verkeersscholen Henk Nooijen te Uden (www.rijschool-nooijen.nl), Jannie Jansen te Valkenswaard (www.janniejansen.nl) en Ruud Rutten te Venlo-Blerick. (www.ruudrutten.nl) Verder heb ik in mei/juni 2005 de cursus Rijopleidingen in Stappen gevolgd en succesvol afgerond

Doelstelling.
Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van RVV, de wegenverkeerswet en onderwijskunde ben ik super enthousiast en gemotiveerd om mijn leerlingen vanaf de start met mijn eigen rijschool op 1-6-2004, snel maar vooral ook kwalitatief op te leiden tot volwaardige verkeersdeelnemers. Ik heb dus al zeer ruime werkervaring opgedaan!
Info